Dirigent Henk Ummels

De muzikale duizendpoot Henk Ummels is op vele fronten actief.

Als trombonist en tubaist is hij sinds 1994 werkzaam bij Joop van den Ende theater producties. Hij speelde in nagenoeg alle grote musicals zoals ‘The phantom of the opera’, ‘Miss Saigon’, ‘Lion King’ en ‘Tarzan’. Momenteel speelt hij bastrombone bij ‘Petticoat’ met Chantal Janzen.

Als dirigent is Henk al sinds 1989 actief in de Harmonie en Fanfare sector. Momenteel bij het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen en Fanafe Juliana Marken. Tevens dirigeerde hij de Joop van den Ende musicals: The Sound of Music, Beauty and the Beast, Tarzan, Joseph and the amazing technicolor dreamcoat en, momenteel, Petticoat.

Bij de muziek uitgeverij “Molenaar Edition” is Henk sinds 2004 verbonden als Artistiek Manager en hiermee verantwoordelijk voor de keuze van nieuwe uitgaven, arrangementen en composities die bij Molenaar worden uitgegeven.

Een ‘uit de hand gelopen hobby’ (zoals hij dit zelf noemt) is het arrangeren voor Harmonie, Fanfare, Brassband en Bigband. Hij maakte zeer veel arrangementen in velerlei stijlen waarvan een groot deel bij Molenaar edition zijn uitgegeven.